4 sep. 2008

Känd ateist omvänd


Nej, artikeln handlar inte om Christer Sturmark. Det är tidningen Flammor som skriver som skriver om Anthony Flow:
Antony Flew var världskänd som ateismens främste språkrör. Idag är han istället ett språkrör för sin övertygelse om att Gud finns.

Den intellektuelle Antony Flew leddes av sitt förstånd att inse att Gud existerar. Han säger: ”Jag måste erkänna att min resa till upptäckten av det gudomliga hittills har varit en förnuftets pilgrimsfärd. Jag har bara följt argumenten dit de har lett mig.”I en intervju i Tothesource säger han:”Med årens lopp har mer upptäckts om livets rikedom och intelligens, och därför verkar det mindre troligt att en kemisk soppa på ett magiskt sätt kunde ha framställt den genetiska koden. Jag insåg att skillnaden mellan liv och icke-liv var ontologisk och inte kemisk. Det som bäst bekräftade detta var när Richard Dawkins argumenterade i Illusionen om Gud, att livets ursprung kunde tillskrivas en lycklig slump. – Om det är det bästa argumentet man har, då är spelet över.”
Antony Flew säger att en av de avgörande faktorerna till hans omvändelse att tro på Gud var hans växande förståelse för att Einstein och andra erkända vetenskapsmän insåg att det måste finnas en Intelligens bakom det fysiska universums integrerade komplexitet.
Einstein är ju en av de största intelligenser som världen har haft. I Einsteins biografi kan man läsa följande yttrande av honom: ”Den människa som ser skapelsens (naturens) perfektion och ändå förnekar Gud är en dåre
.”

Läs hela artikeln i Flammor>>

Inga kommentarer: