6 nov. 2008

Världens frälsare?

Hela världen bländas av Obamas person. Hela världen jublar och gratulerar. Finns det inte lite orsak till oro över detta? Eller har världen blivit svart/vit. Bush är svart, Obama är vit.

Detta inlägg handlar inte om att det hade varit så mycket bättre om McCain hade vunnit utan mer om hur hela världsopinionen tappar fattningen och balansen i sin hyllning av Obama.

Jag skrev i går:
"Det äv väl just den osäkerheten som fått många att fundera.
En bloggare skriver:"Men vad vet vi om den unge svarte mannen som skall förnya amerikas politik? Inget! Jag fick nyligen ett mail från USA om just detta - alla frågor kring Obamas födelseort, medborgarskap och valkampanjspengar - döljs effektivt av de som inte vill få fram sanningen. Många ser honom som en ny frälsare - andra som antikrist. Själv så vet jag så lite - så det blir bara dumt om jag tycker till..."

Vad vi vet om Obama är att han är en mycket duktig folktalare.
Men världen har blivit förförd av folktalare förut...."


Några kommentarer om Obamas talekonst och marknadsföring:
En mästare i retorik; SvD>>
Obamas tal till folket; SvD>>
Obamamanin på nätet är svår att kopiera>>
Se Obamas tal live>>

Snart börjar allvaret. De stora talens tid är förbi och det blir dags för handling. Då kommer vi förmodligen att kunna ge ett bättre svar på frågan: Vem är han?"

DN Svd Dagen
Läs också Aletheia-bloggen: En Messias före den rätta?>>

peppebaron

1 kommentar:

Anonym sa...

Men nu får folk ta och lägga ner detta snackande om att vi inte vet vem obama är.. De senaste månaderna har ju inte media gjort annat än detaljanalyserat hans levnadsbana..