30 dec. 2008

Bevara ditt hjärta!

Det är inte alltför ofta, men ibland händer det att Rut och jag tar oss tid att gå på gudstjänst i andra sammanhang än där vi normalt brukar medverka.

Men i måndags hände det. Vi åkte till Uppsala i måndags kväll för att lyssna till Joakim Lundqvist i öppningsmötet på Nyårsfestivalen.
Det var uppskattningsvis ett par tusen människor samlade i den stora kyrkan.

En av de saker som imponerar på Livets Ords konferenser är kollekterna. I de flesta sammanhang tar man upp en kollekt för "att täcka omkostnaderna för konferensen." Men på Livets Ords konferenser presenteras ett missionsprojekt som alla får vara med att ge till.

Ett annat skäl till att vi någon gång varje år gärna åker upp till Livets Ord är att det där normalt serveres en radikal Kristus-centrerad undervisning.

Joakim Lundqvist talade inför det nya året från bibelordet i Jeremia 4:23:
"Framför allt som skall bevaras må du bevara ditt hjärta, ty från det utgår livet" .

Här kommer en kort sammanfattning av predikan.
Framför allt betyder att det finns ingenting viktigare att bevara än ditt hjärta. Livet utgår därifrån (Joh 7:37). En viktig fråga blir då vad som finns i ditt hjärta. Ty det som går ut från dig kommer från ditt hjärta.
Det pågår en kamp om ditt hjärta och Gud säger till dig att det är du som ska bevara ditt hjärta. Hjärtat bevarar sig inte av sig självt.

Det är speciellt på tre områden som du måste bevara ditt hjärta:

1/ Bevara ditt hjärta brinnande.
Rom 12:11 uppmanar oss att vi ska vara brinnande i anden. Det är lätt att elden slocknar och att vi bli ljumma. Men Gud hatar det ljumma. Uppmaningen om brinnande hjärta är riktad till dig. Det är du som bestämmer om du ska vara brinnande i anden.
Gemenskapen med Jesus skapar brinnande hjärtan (Luk 24:32)

2/ Bevara ditt hjärta odelat.
Första budet i tio Guds bud handlar om att du inte ska ha några andra gudar än Herren. vi har så lätt att skaffa oss avgudar i det materiella eller i framgång. Gud vill inte ha tt delat hjärta. Han vill att du ska älska honom av hela ditt hjärta.

3/ Bevara ditt hjärta ödmjukt.
Jes. 57:15. Ödmjukhet är inte det samma som att säga att du inte är något eller kan något. Ödmjukhet är att böja sig för Gud och ge honom äran för allt.

Detta är tre viktiga sanningar att ta med sig in i det nya året.

Vill du höra hela predikan kan du både se och höra den här>>

Peter Baronowsky

Inga kommentarer: