11 jan. 2009

Bojkotta Frälsningsarmén! - Varför det?

Jag finns med på Facebook. Vad är det för något, kanske någon undrar? Wikipedia skriver: "Facebook är en nätgemenskap som grundades 4 februari 2004 av studenten Mark Zuckerberg. I juli 2007 hade sidan över 30 miljoner medlemmar världen över"

På Facebook kan man ansluta sig till olika intressegrupper av det mest skilda slag. Jag får regelbundet en massa förfrågningar om jag inte vill vara med i den eller den intressegruppen.

I dag fick jag två sådana inbjudningar. Den första hade titeln: "THIS GROUP WILL LET YOU KNOW WHO HAS DELETED YOU FROM THEIR PROFILE...." Gruppen hade hittills får 12.075 medlemmar.

Den andra intressegruppen som någon inbjöd mig till hade betydligt blygsammare medlemssiffror. 28 medlemmar. Namnet på gruppen var "Bojkotta Frälsningsarmén".

Varför vill man då bojkotta Frälsningsarmén och Myrorna, som är en del av Frälsningsarmén.? I presentationstexten till Bojkotta Frälsningsarmén skriver man:
"Det är viktigt att vi sprider innehållet i denna grupp till så många som möjligt, eftersom inte alla känner till att Frälsningsarmén har en värdegrund som delvis går ut på att de värderar människor olika."

Jag har alltid trott att det var precis tvärtom. Frälsningsarmén får ofta ta hand om de människor som samhället och omgivningen i övrigt behandlar som om de vore värdelösa. Frälsningsarméns sociala arbete tar inte hänsyn till etnisk bakgrund, kön, religion eller sexuell läggning. Frälsningarmén tar emot alla männsikor lika, oavsett bakgrund.

Däremot är det naturligtvis ingen allmän mänsklig rättighet att vara medlem i Frälsningsarmén. En troende muslim kan inte vara medlem i Frälsnignsarmén. Inte på grund av att Frälsningsarmén värderar muslimer som mindre värda, utan helt enkelt för att att muslimen har en helt annan tro och andra värderingar än vad som förväntas av en medlem i Frälsningarmén.

Sedan anger intressegruppen tre speciella skäl till varför man bör gå med i Bojkotta Frälsningsarmén:
-Frälsningsarmén är homofob
-Frälsningsarmén är familjefundamentalistisk
-Frälsningsarmén tycker inte att det är bra med aborter, annat än i speciella situationer.

Med familjfundamentalistisk menar man förmodligen att Frälsningarmén anser att äktenskapsbegreppet är reserverat för en relation mellan en man och en kvinna.

Men varför ska man bojkotta Frälsningsarmén av den orsaken? Samtliga svenska kyrkor och trossamfund framförde den åsikten i sina remissvar till lagförslaget om könsneutrala äktenskap.

Varför ska man bara bojkotta Frälsningarmén om övriga kyrkor har samma uppfattning? Då borde man väl bojkotta alla kristna samfund. Och jag tror att den övervägande delan av jordens befolkning delar de uppfattning som framfördes av de kristna kyrkorna i Sverige. Då borde väl de flesta människor på jorden bojkottas.

Behöver jag säga det? Jag gick inte med i någon av de två intressegrupperna.

peppebaron

Inga kommentarer: