24 jan. 2009

Ta Gud på orden

Bibelns dag
Söndagen den 25 januari är Bibelns dag i Sverige. En dag då vi fokuserar på betydelsen av att läsa Bibeln. Men för att leva och överleva som kristen räcker det inte med att ha en bibeldag per år.
Jesus säger: "Om ni förblir i mitt ord är ni verkligen mina lärjungar. Ni skall lära känna sanningen, och sanningen skall göra er fria."(Joh 8:31-32)

Förr brukade man säga att Bibeln är den kristnes mat. Om det vore så, skulle kanske många kristna vara undernärda eller döda vid det här laget. Tänk om det är så illa!

Bibelns betydelse ökar
Men det finns tecken på att Bibelns betydelse ökar. Inför Bibelns dag har det gjorts en Sifomätning. Den visar att 26 procent av invånarna i Sydsverige anser att Bibeln har ganska eller mycket stor betydelse för dem. För riket i stort är siffran 19 procent.
För stockholmarna kan man se en ökande trend. 2006 ansåg 15 procent att Bibeln är ganska eller mycket viktig. I dag är siffran 21 procent. (Källa Världen i dag 23/1)

Regelbunden bibelläsning
På samma sätt som det är viktigt med regelbundna måltider för att må bra, är det viktigt att komma in i ett regelbundet bibelläsande. Läs ett avsnitt varje dag och ta med dig något från din läsning in i dagen och påminn dig om det flera gånger om dagen. Det kan vara:
- en bön som du vill be
- ett ord till vägledning
- ett ord till uppmuntran
- ett ord som du vill memorera (lära utantill)

Ett sätt att läsa Bibeln regelbundet är att följa vår biblläsningsplan på http://www.rupeba.se/. Du kan välja att läsa kapitlet från Nya Testamentet eller kapitlet från Gamla Testamentet, eller båda.
Men läs inte för långa avsnitt. Det är bättre att läsa ett kort avsnitt och verkligen begrunda och be över det, än att ha som ambition att läsa så långt som möjligt.

peppebaron

Inga kommentarer: