20 feb. 2009

Hälsa är att älska Gud.

Frälsningsarméns hemsida kan man läsa en artikel om Linda Bergling och Arken:
"Tidigare radikal humanist och marxist. Idag vill hon hjälpa människor att hitta hälsa genom en relation till Gud. - Ande, kropp och själ måste få komma i harmoni. All själavård och helande handlar om att människor måste få hitta hem till Gud, säger pastor Linda Bergling.
I Kungsängen norr och Stockholm ligger det 10.000 kvadratmeterstora själavårdscentret Arken. Vid första anblicken inte särskilt inbjudande med sitt mörka tegel och taggtråd runt en av gräsplättarna, men hit söker sig varje år tusentals människor i behov av hälsa, både till ande kropp och själ.

Det är Linda Bergling, mamma till systrarna Graaf, som driver centret. På sin lugna norrländska förklarar hon att det inte handlar om vanlig terapi. - Grunden är Jesus som den levande personen. I alla samtal ska alla konfidenter veta att det är en mötesplats med Jesus. Han är vår förebild i allt vi gör här, säger Linda.

Linda Bergling har jobbat med kristen själavård i 30 år. Något hon aldrig i sin vildaste fantasi hade kunnat ana som ung radikal marxist. I 20-årsåldern studerade hon psykologi och kriminologi på Uppsala universitet då hon mitt under förberedande kurs för doktorandstudier helt oväntat blev frälst. "

Läs hela artikeln>>

Inga kommentarer: