1 feb. 2009

Söndag den 1 februari 2009

Äntligen söndag. Gudstjänstdagen. I dag samlas hundratals miljoner männsikor till gudstjänst över hela jorden. Då jag skriver detta är gudstjänsterna i Asien redan avslutade. I Europa och Afrika börjar folk vakna och ska snart ge sig i väg till gudstjänsten. I Amerika, där det just nu är sen kväll, sitter nog många präster och pastorer och förbereder sitt budskap till församlingen.

Se till att du kommer i väg på gudstjänst du också. Men om du abslolut inte kan komma i väg på en gudstjänst kan du alltid vara med om en gudstjänst på nätet. Flera församlingar direktsänder sina gudstjänster. Du kan till exempel lyssna på Niklas Piensoho i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm som talar över ämnet "Pengarna eller livet."

Här på rupeba.se handlar mycket av inläggen idag om att Gud kan använda några få till att förvandla människor och samhällen:
-Mats Tunehag skriver om hur en liten grupp kristna, med kristna värderingar som skillde sig från den omgivande världen, kunder förvandla människor, samhällen, länder, ja hela världshistorien.
-Stanley Sjöberg skriver om en ung man som blev redskapet att förvandla tusentals människors liv.
-Kommentaren till dagens bibelläsning, "sista natten med lärjungarna", handlar om hur Gud kunde använda opålitliga, misslyckade lärjungar till att förändra världshistorien.

Läs och låt dig inspireras.

Peter Baronowsky

Inga kommentarer: