10 feb. 2009

"Vilken gud talar Wejryd om?"

Jag hittade den här artikeln på Newsmill. Även om inlägget är ett par månader gammalt, finns det anledning att reflektera över frågan i rubriken. Vi lever i en tid som kännetecknas av pluralism, religionssynkretism (sammanblandning av religioner) och av att min sanning är lika sann som din./peppebaron

Här följer ett urdrag av inlägget. Inlägget i sin helhet kan du läsa här>>

"Med Guds hjälp klarar vi klimatkrisen, menar ärkebiskop Anders Wejryd. Genast uppstår dock ett par frågor. Vilken gud menar egentligen ärkebiskopen?

Syftet, att värna om klimatet är självklart gott, men genast uppstår ett par frågor utifrån ärkebiskop Anders Wejryds artikel. Vad menar egentligen ärkebiskopen? Speciellt i ljuset av den planerade multireligiösa ceremoni i Uppsala domkyrka på fredag infinner sig frågan vilken gud han egentligen syftar på.

Så hur ska ärkebiskopen ha det? Vilket för hopp kommer predikas i Uppsala domkyrka? Ceremonin i Uppsala domkyrka lär bli historiskt. Men av helt fel skäl. Det är främst inte klimatkrisen som ärkebiskopen bör känna oroa för. Svenska kyrkan lider uppenbart av en Gudskris, och hur Wejryd ämnar klara den är den verkliga utmaningen."
Jacob Rudolfsson

Inga kommentarer: