23 mars 2009

Brännskadade pastorn Håkan Gniste visar goda livstecken

Dagen skriver:
"Den svårt brännskadade pastorn från Uddevalla, Håkan Gniste, börjar långsamt återvända till livet. Han öppnar ögonen ibland och reagerar på tilltal.Församlingen inleder idag en fasteaktion för Håkan Gnistes helande.

Det var i samband med en villabrand den 3 mars som pastorsparet Håkan och Gunilla Gniste brännskakades allvarligt. Håkan har sedan dess vårdats på Universitetssjukhuset i Linköping där han legat nedsövd. Läkarna var länge pessimistiska om hans chanser att klara sig, men nu håller han långsamt på att vakna upp.

"Vilket jubel det blev idag, på gudstjänsten, när Janne berättade att Håkan, hade svarat 'ja' när dom frågade om dom skulle sätta på cd:n åt honom på sjukhuset."

Det skriver Gunilla Gniste på den blogg församlingen Fristaden upprättat för att informera om Håkans tillstånd. Många har engagerat sig i händelsen och församlingen går nu ut med ett upprop till alla att delta i en fasteaktion, med start idag och fyra måndagar framöver. Redan från start är 40 personer från Uddevallas alla samfund och från olika delar av Norden med och ber och fastar."

Läs också bloggen om Håkans hälsotillstånd som uppdateras kontinuerligt.

Inga kommentarer: