3 mars 2009

Pastorsparet Gunilla och Håkan Gniste svårt skadade vid brand

Vid en häftig brand i deras villa skadades pastorsparet Håkan och Gunilla Hniste svårt.
Bohuslänningen skriver:

"Larmet kom till SOS Alarm strax efter klockan fyra i morse och då var övervåningen i den äldre trävillan helt övertänd.De boende i huset låg och sov men väcktes av branden.- Alla var ute och hade samlats framför huset när kom fram, säger Jan Olsson, räddningsledare på räddningstjänsten i Uddevalla.De fördes i ambulans till både Uddevalla sjukhus och Näl. De ska alla ha varit vid medvetande när räddningstjänsten anlände, enligt Hans-Erik Oskarsson, brandförman. Senare flögs en man i 55-årsåldern till Universitetssjukhuset i Linköping med omfattande brännskador. Han vårdas nu på intensivvårdsavdelningen, uppger sjukhusets pressjour."

Dagen skriver:
"Vid en villabrand i Uddevalla i morse brännskadades pastorsparet Håkan och Gunilla Gniste. Håkan Gniste är svårt skadad och förd till Universitetssjukhuset i Linköping, Gunilla Gniste vårdas på Näl, regionsjukhuset i Trollhättan.

Fem barn befann sig i huset. De fick i samband med branden lättare rökskador, men de ska vid 13-tiden ha fått lämna sjukhuset.

Håkan och Gunilla Gniste tjänstgör i församlingen Fristaden i Uddevalla. Gunnar Hedqvist, församlingsledare i Fristaden, säger till Dagen.se att förstämningen är stor både i församlingen och i Uddevalla, där paret är känt och uppskattat."


Dagens Nyheter skriver:
Branden började i ett sovrum i villan på Sigelhultsvägen i Uddevalla, och larmet till SOS gick 04.18.
- Sex personer har förts till sjukhus. Fyra med rökskador och de andra två ska ha brännskador, säger Pia Goksöyr, presstalesman vid Västra Götalandspolisens.
Jan Olsson, räddningsledare på räddningstjänsten i Uddevalla, berättar att en av familjens vuxna var svårt brännskadad. familjen fördes dels till sjukhuset i Uddevalla, dels till Näl i Trollhättan.
Han säger vid åttatiden att branden är släckt och att de nu bara har bevakning på det stora huset. När brandkåren kom fram, var övervåningen övertänd. Normalt sett går undervåningen då inte att rädda.
- Men vi hade en fruktansvärd tur att lyckas hålla nere elden. Fönstren hade inte gått sönder, så spridningsförloppet blev inte så häftigt, säger Jan Olsson.
Han beskriver villan som "säkert 300 kvadratmeter stor", och gammal."


Uppmaning till förbön:
Be för Håkan, Gunilla och resten av familjen!

Inga kommentarer: