3 juni 2009

Gudrun Schyman till häftigt angrepp på kristna

Gudrun Schyman går till häftigt angrepp mot kristna politiker som inte vill verka för fri abort inom EU. (Bilden hämtad från Wikipedia)

I Aftonbladet uttalar sig Schyman om Roland Utbult:
EU-kandidaten Utbults kristna konservatism dödar kvinnor.
Utbults kampanjsida inför EU-valet innehåller rubriker som ”Sex är inte enbart njutning” och ”Minska antalet oönskade graviditeter”. Abortstatistiken kommenterar Utbult så här: ”Som synes är läget allvarligt. Det krävs en förändring. Det handlar inte bara om enskilda människors hälsa, det handlar också om en hel nations välbefinnande.”
Man kan lätt få för sig att man hamnat hos en extrem kristdemokrat snarare än en folkpartist.


I Västervikstidningen går Gudun Schyman till häftigt angrepp mot Tuve Skånberg och Lennart Sacrédeus:
När Skånberg och Sacrédeus hänvisar till FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna som i artikel 3 säger att "var och en har rätt till liv" och syftar på foster, så menar de samtidigt att samma deklaration inte gäller kvinnors rätt till liv. Att kvinnor i andra delar av världen inte ska ha samma rätt till överlevnad och beslutanderätt över sina kroppar som kvinnor i Sverige har är dessutom rasistiskt - är deras liv mindre värda?
De kristna partiernas experiment över våra liv, har kvinnor och HBT-personer fått nog av. Många miljoner människor har mist sina liv till för att ni fråntagit oss rätten över att bestämma över våra egna kroppar.

Kommentarerna på Gudruns artikel i Västervikstidningen uttrycker förvåning och förskräckelse över att en politiker kan uttrycka sig så enögt som Gudrun Schyman. En kommentator som hade tänkt vara "soffliggare" vågar inte avstå från att rösta i EU-valet efter att ha läst Gudruns onyanserade inslag.

Tuve Skånberg svarar i sin blogg:
Schymans förakt för den kristna etikens försvar för människans okränkbara värde slutar nämligen med ren smutskastning. Hon blir närmast grotesk: ”Att kvinnor i andra delar av världen inte ska ha samma rätt till överlevnad och beslutanderätt över sina kroppar som kvinnor i Sverige har är dessutom rasistiskt”. Kristna värderingar kallas för att “rasism är bara förnamnet”. Det är som ett debattinlägg i fyllan och villan.

Inget land i hela Europa har som Sverige en lag med så liten respekt för fostret, den blivande människan. Är man “rasist” om man inte anser att fri abort fram till vecka 18 är den bästa lagen? Är man “rasist” om man inte kan se abort som en “mänsklig rättighet” och kräver att alla länder ska tillåta abort utan att skälen prövas?

Läs också Bengts blogg:
Schyman sågar av den gren hon själv sitter på.

peppebaron

Inga kommentarer: