8 juni 2009

Jesus är den Han är!!!


Gästbloggare: Andreas Bergh från Vansbro
Det är idag smått populärt att välja hur min Jesus skall vara. Alltså att själv bestämma hur min Jesus skall vara, vad han kan göra, vad han tycker och så vidare. Problemet med detta är att en Jesus som blir tvungen att underordna sig mina premisser kommer automatiskt att vara någon annan än den Jesus som kan frälsa oss! Det står i skriften:
Joh 8:24 "Därför sade jag till er att ni kommer att dö i era synder. Ty om ni inte tror att Jag Är,* skall ni dö i era synder." (Svenska folkbibeln)

Eller för att ta det i en annan översättning:
Joh 8:24 "Därför sade jag att ni skall dö i era synder. Ty om ni inte tror att jag är den jag är skall ni dö i era synder." (Bibel 2000)

Därför tror jag att det är viktigt att återgå till vad Skriften säger om vem Jesus verkligen är! Jag tror till och med att när vi väljer hur våran Jesus skall vara så kommer vi att be till en falsk Jesus. Detta är en fara utifrån dagens debattklimat! Därför måste vi gå tillbaka till ordet och se vem Jesus verkligen är! Det är intressant att när man läser skriften så ser man att Jesus många gånger gör saker som inte attraherar oss i första läget. Jag menar vi i vår svenska fina frikyrka blir inte direkt attraherade av någon som går in i templet med en piska och välter omkull borden! Många idag påstår att "så skulle inte min Jesus göra". Och på det viset har man plockat bort en viktig del av vem Jesus är! Eller tänk på när Jesus förvandlar mängder av vatten till vin, säger vi då "nämen, så skulle min Jesus aldrig göra" eller vågar vi lita på ordet och faktiskt tro att Jesus gjorde detta? (Själv är jag absolutist så det vore smidigare om Han inte hade gjort det, men jag kan inte ändra Jesus till min åsikt om vem Han borde vara, därför väljer jag att tro på ordet: Jesus gjorde vatten till vin).

Jag tror att vi på nytt behöver underordna oss ordet och faktiskt erkänna Jesus som den Han är! Det är nämligen i Jesus (Bibelns Jesus) som vi har frälsning, det är i Honom vi får del av det eviga livet, det är i Honom det finns kraft och frihet och glädje och frid!
Låt på nytt Bibeln bli den säkra källan på vem Jesus verkligen är!!!

Inga kommentarer: