21 aug. 2009

EFK-ordföranden Stefan Swärd kritiseras internt för bloggtexter

Dagen skriver om att Pekka Mellergård, rektor för Örebro teologisk högskola kritiserar EFK-ordföranden Stefan Swärd för sina bloggtexter.
"- Han verkar ha lite svårt att skilja på sina roller som privatperson och som ordförande i EFK, säger Pekka Mellergård, rektor för Örebro teologiska högskola, till Dagen.se."
Läs också kommentarerna till artikeln:
Michaels blogg - Vill inte Pekka försvara den kristna tron?>>
Mikael Karlendal - Vart är EFK på väg?
Aletheia - Gud … förbarma dig över vårt land>> med citatet från ytterligare en blogg med signaturen Johanna:
"Men snälla nån … vart är vi på väg i frikyrkan i Sverige. Jag blir mörkrädd. Studerar teologi och drömmer om att få tjäna Gud men när man läser såna här inlägg från Pekka så funderar man ju på ifall det är värt det. Ska man inte som ledare få dela sina åsikter på en blogg? Får man inte anse att det är religionssynkretism när en kristen ledare ska fira ramadan? Detta är ju pinsamt. Vakna upp Pekka! Stefan, du kommer få ta mycket smällar därför att du står upp för sanningen. Men lyssna in Gud, lyssna inte så mycket på människor, var frimodig att fortsätta, vi är många, inklusive jag, som vill tjäna Gud som ledare, som ser dig som en förebild i en väldigt märklig tid där man knappt kan yttra en biblisk sanning utan att någon ska trycka ner en. Nej gott folk, slappna av lite, låt oss ge varandra lite mer frihet att vara frimodiga och uttrycka våra åsikter. Det är inte så farligt. Stefan, jag tycker du är skarp, som ett Swärd. Var frimodig! Du kanske kommer bli ensam men det blir alla som står upp för Bibeln i tider av kompromiss. Gud välsigne er alla, och Gud … förbarma dig över vårt land."
Stefan Swärd svarar Pekka Mellergård: Svar till Pekka Mellergård - del 1

/PB

Läs också¨:
Stefan Swärd "sågar" Brian McLarens bok “Kristen på nytt sätt"
Emerging Church - Vad är det?
Fortsatt granskning av McLarens bok - Del 2McLaren - Kristen på ett nytt sätt
JOHN MACARTHUR: SEEKER-FRIENDLY MOVEMENT IS THE NEW LIBERALISM
Brian Mclaren firar Ramadan!

1 kommentar:

Haggaj sa...

Bra att du citerade Johanna! Hennes kommentar är förmodligen den kommentar i bloggvärlden som får Gud att hålla sig kvar med välsignelse över Sverige. Faktiskt det bästa och mest profetiska jag läst ...