28 aug. 2009

Kyrka på väg åt fel håll

Kyrkomötets läronämnd konstaterar, i sitt yttrande över Kyrkostyrelsens skrivelse om vigsel och äktenskap, att det är möjligt att acceptera äktenskap för par av samma kön.
Läs mer i tidigare inlägg: Stor oenighet bland biskopar om samkönat äktenskap >>

Det är beklagligt att att se att Svenska Kyrkan är på väg åt fel håll. Besluten i lärofrågor styrs inte längre av tolkningen av Bibeln, utan efter statens beslut och efter vad som är politiskt korrekt för stunden.

En av reservationerna till beslutet framhåller just statens styrning i lärofrågor: "Skulle Kyrkomötet fatta beslut enligt Kyrkostyrelsens förslag så kan ett prejudikat skapas. Om Svenska kyrkan en gång låtit statens beslut avgöra innehållet i en lärofråga, så kan kyrkan göra det igen, i helt andra lärofrågor. En dörr öppnas som kan bli svår att stänga igen."

Jag blir automatiskt misstänksam då kyrkan skyndar sig att förändra sin lära för att anpassa den till en ändrad folkopinion i en viss fråga. Då opinionen i ett land ändrar uppfattning i en viss fråga och kyrkan då försöker bevisa att det Bibeln egentligen alltid menat är det samma som den nya opinionen anser, är risken stor att bibeltolkningen bygger på det jag vill se i Bibeln i stället för att bygga på vad som egentligen står.

Vidare tycker jag det är förmätet och föga trovärdigt då kyrkan genom sin nya hållning säger att alla tidigare generationer, alla hundratals miljoner kristna och alla kyrkor genom världshistorein har haft fel uppfattning. Svenska kyrkan har nu kommit fram till en annan uppfattning.

/PB

Läs också:
Kyrkomötet stöder kyrkostyrelsens förslag om samkönade äktenskap - Dagen
Biskopen vill bromsa samkönade äktenskap - Sveriges Radio
En öppen kyrka som är till för alla - nwt.se
”Vigselordningen är färdigutredd” - Dagen
”Samkönade äktenskap strider mot kyrkans lära” - Dagen

3 kommentarer:

Karin Santiago sa...

Detta vill jag kalla en feghet bland präster och biskopar,att inte våga stå på Guds Eget Sanna Ord längre!Början till detta avfall det var då beslutet kom att ta bort den Kristna undervisningen i våra skolor,alltså morgon psalmen och morgon bönen!Sedan har det fortsatt gå utför med det en gång Kristna Sverige!
SVERIGES KRISTNA FOLK!VAKA OCH BED!

Pazu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Pazu sa...

Gud finns inte, ni har missförstått allt det där.. men som tur är så är ni en minoritet idag och er bullshit får inte läras ut i skolan.