15 juli 2010

rupebas morgonkoll - 15 juli

Glimtar från nyhetsflödet torsdagen den 15 juli
- Frälsningsarmén tränar unga ledare
Världen idag:  "I helgen får 1 100 ungdomar från 94 länder verktyg hur de ska kunna uppfylla FN:s milleniemål som bland annat ska förbättra hälso- och sjukvården i världen."

- "Raised up"
Idag börjar Frälsningsarméns världskonvent för ungdomar. Deltagare från hela världen samlas i Stockholm för seminarier och samtal i en rad olika frågor.
Sändningar från olika evenemang kan du se här, med start klockan 15.15 i dag (torsdag). Det kommer även att vara möjligt att se inslagen i efterhand från samma hemsida.
Vi räknar också med att, här på rupeba.se, få personliga blogg-inlägg från de lettiska deltagarna under veckan och några inlägg på svenska till helgen.
På lördag är alla välkomna till Kungsträdgården där det blir ett heldagsprogram med musikgrupper från hela världen, konsert med Samuel Ljungblahd, tal av general Shaw Clifton mm.


- Han låter mig vila...
På den norska sidan får vi en påminnelse om vilans betydelse så här i semestertider.
- Känd av Gud
Dagens andakt i högerspalten handlar om att vi inte behöver kvalificera oss för att Gud ska lägga märke till oss.Vi är redan - kända av Gud.


- Två löften
Mini-kommentaren till dagens bibelläsning från Apostlagärningarna 2 handlar om de två löften som är givna till varje människa - Två löften

Inga kommentarer: