27 juli 2010

rupebas morgonkoll - 27 juli

Tisdagen den 27 juli
Benny Hinn igen...
Benny Hinns framträdande på Europakonferensen har väckt en del uppmärksanhet i blogg- och nyhetsvärlden.
Ulf Ekman, som är värd för Europakonferensen tar offentligt avstånd från sin gästs förkunnelse på lördagskvällen. Ekman skriver om lördagskvällens gudstjänst: "Jag måste säga att jag blev chockad över innehållet i Benny Hinns undervisning då."
Stefan Swärd, som också var med på gudstjänsten, har en betydligt mer positiv bild av Benny Hinns förkunnelse:  "Jag har svårt att göra en annan bedömning att huvudfokus i hela Hinns verksamhet är förkunnelsen av evangeliet, föra människor till tro på Jesus och be för de sjuka - jag kan inte se någon anledning att kritisera en sådan agenda. Så långt om lördagskvällens gudstjänst."  
Det är ingen tvekan att frågan engagerar. Swärd har tidigt på tisdagmorgonen fått 65 kommentarer på sitt inlägg. Huvudsakligen kritiska till Swärds inlägg...
...och Ekman har fått 75 kommentarer, huvudsakligen positiva, till sitt inlägg.
Läs också Dagen och Världen idag.

Israels murar och blockader
Med jämna mellanrum höjs det röster på att Israel ska häva blockaden och riva muren. Nu senast är det Broderskapsrörelsen, som i en debattartikel i Aftonbladet,  kräver att blockaden mor Gaza ska upphävas. Kyrkans Tidning rapporterar och kommenterar detta.
Vad jag saknar i dessa återkommande krav på att häva blockaden eller att riva muren är någon form av förståelse varför Israel bygger murar och upprättar blockader.
Israel har grannar som har som mål att utplåna Israel. Med jämna mellanrum har man skickat in självmordsbombare på torg och marknader för att döda och lemlästa så många civila oskyldiga som möjligt. Israel bygger då en mur för att begränsa möjligheterna för självmordsbombarna att komma in i Israel.
Israels granne skjuter tiotusentals raketer och missiler in i Israel mot civila mål. Israel upprättar en blockad för att minska importen av raketer och missiler för dem som skjuter in dem i Israel.
Båtlasterna på väg till Gaza är mer en provokation än en hjälp. Det finns etablerade transportvägar in till Gaza. FN uppmanar till att använda de vägarna i stället för sjövägen. Aftonbladet skriver:
"FN uppmanade på fredagen de grupper som vill leverera hjälp till den av Israel blockerade Gazaremsan att göra det landvägen.– Det finns etablerade rutter för att föra in varor landvägen. Det är så bistånd borde skickas till Gazas folk, sade FN:s talesman Martin Nesirsky på en presskonferens."

Andakt och uppbyggelse
Dagens Andakt i högerspalten handlar om att agera i någon annans auktoritet och kommentaren till den dagliga bibelläsningen från Apostlagärningarna 14 har som tema: Tecken och under

1 kommentar:

O. sa...

Ser du inte det paradoxala i att en stat som säger sig vara instiftad av Gud bygger in de ursprungliga palestinierna i ghetton?