9 juli 2010

rupebas morgonkoll - 9 juli

Glimtar från nyhetsflödet fredagen den 9 juli

- Tacka Gud för ateisterna
Kyrkans Tidning skriver: 
"Förbundet humanisterna är en tillgång för samtalet om tro och livsåskådning. Ibland förenklar de mer än lovligt, men det får man stå ut med. Tystnad och likgiltighet är ett större problem för kyrkan."
Hej vad det går: Förra veckan ryckte kompositören och riksateisten Björn Ulvaeus ut till de kyrkliga skolavslutningarnas försvar. ”Jag ser fram emot att få höra mina barnbarn sjunga sommarpsalmer i kyrkor många år framöver. Det får ingen ta ifrån mig”, skriver han i Expressen.
Han tycker att psalmerna och kyrkolokalen står för tradition, mystik och förundran. En dag som denna behöver man inte ta ställning till hela Gud-å-Jesus-grejen. Och alla som känner sig kränkta i sin (o)tro av att befinna sig på fel ställe har helt enkelt inte fog för sin uppfattning."

- Frälsningsarmén - hetast i Almedalen?
Dagen skriver: Frälsningsarmén är nominerade till två utmärkelser i Almedalen. "Årets varumärke i Almedalen 2010" och "Hetast i Almedalen". Bakom utmärkelserna står två av Sveriges hetaste PR-byråer.
- Jag trodde att han skämtade först. Vi fick ju utmärkelsen tillsammans med Dagen 2008 för "(G) som i Gud", men nu var det alltså för aktionen mot att bränna pengar, säger Frälsningsarméns informationschef Bert Åberg angående nomineringen till "Årets varumärke i Almedalen 2010". 
"Bränn inte pengarna vi behöver dem bättre."

- Almedalsveckan dag 5
Dag 5 i Almedalen var det Mona Shlins tur att inta scenen.  Svenska Dagbladet skriver:

"Satsningar på förskolan, inget medlemskap i Nato och inget samarbete med Sverigedemokraterna – det var några av löftena i Mona Sahlins tal i Almedeln på torsdagskvällen."

-
Att bli den man är ämnad att vara
Dagens andakt i högerspalten handlar om att leva i förändring mot ett mål. Du kan läsa andakten på svenska, norska och engelska.

- Att plocka manna
Mini-kommentaren till den dagliga bibelläsningen från NT kommer från Hebreerbrevet 9 :  Plocka manna

Inga kommentarer: