2 okt. 2010

"Henning Mankell upprepar sina lögner om Ship to Gaza"

SVTDebatt - "GAZAKONFLIKTEN De allra flesta israeler inser vad som behövs för en fredlig uppgörelse med palestinierna men Henning Mankell ger ytterligare en vinklad bild av hur Israel agerar när det kommer till Gaza. Jag tror på förnuft och ömsesidiga intressen. Gör Henning Mankell det? Det undrar Lisa Abramowicz, generalsekreterare för Svensk Israel-information.
Henning Mankell utnyttjar Israels vägran att förlänga byggstoppet på Västbanken till att göra ännu en framställning om Ship to Gaza-incidenten, trots att han skriver ”Jag behöver inte upprepa vad som hände natten till den sista maj.”
Därefter upprepar Mankell sin version av vad som hände som om det vore Sanningen och där alla fel som begicks tillskrivs Israel. Scenariot är följande: en grupp fredsvänner som bryr sig om Gazas civilbefolkning skulle åka till Gaza för att lämna över förnödenheter som israelerna nekar dem.  Endast icke-våldsmetoder skulle användas utifall att skeppen skulle bordas och ”inte en nagelfil” fanns ombord på de sex skeppen, har Mankell sagt. Detta stämde inte, som vi nu vet."

Inga kommentarer: