26 okt. 2010

"Religion dominerar debatten"

Inför det Brasilianska presidentvalet på söndag har Svenska Dagbladet två artiklar som bägge belyser kristendomens inflytande på politiken.
Pingstkyrkorna växer i Brasilien - "Pingströrelsen vinner allt fler själar i Brasilien. Predikanterna fyller tv-kanalerna och får allt större inflytande i politiken. Inför söndagens presidentval tar bägge kandidaterna nu avstånd från abort."
Religion dominerar debatten - "På söndag hålls den andra omgången i presidentvalet. Striden står mellan socialdemokraten José Serra och Arbetarpartiets Dilma Rousseff, som är president Lula da Silvas utvalda. Det är också hon som leder opinionsmätningarna. I denna valomgång har religionen fått en huvudroll – trots att kyrkan är skild från staten."

1 kommentar:

Anonym sa...

För er som inte känner till svensk missionshistoria så var det svenska pingsmissionärer som reste till Brasilien för många, många år sedan för att sprida Jesu budskap till detta folk. Alltså det som händer i Brasilien har starka svenska rötter. Sekulärmedia har lite svårt att belysa den vinkeln förstårs...