20 okt. 2010

rupebas morgonkoll den 20 oktober

Jan Björklund - ett ljus i höstmörkret
Bert Stålhammar skriver i Hemmets Vän: - "Folkpartiets Jan Björklund har kört över Skolverkets läroplansförslag där man jämställer alla de stora religionerna och lyfter fram kristendomens särställning för vårt land i mer än 1000 år.
Kristendomen har faktiskt betytt mer för Sverige än hinduismen säger han med viss ironi. Varpå naturligtvis prästsonen i någon sorts ständigt fadersuppror påpekar att Ramadan är lika viktig för svenskarna som julen.
Nu kan vi bara hoppas att Kristdemokraterna också vågar hävda kristendomens betydelse för Sverige. Kanske till och med en och annan biskop och missionsföreståndare vågar sig ut i det okända icke politiskt korrekta landskapet och i skydd av majoren Björklund hävdar kristendomens betydelse för Sverige."


Religionerna ­ är inga virus
Annika Borg skriver i Svenska Dagbladet: - "Nu har regeringen med Jan Björklund (FP) i spetsen satt ned foten gentemot Skolverket. Begreppsförvirringen hos kritikerna består och bitvis är förgrovningen av den senaste tidens debatt (som att detta skulle gå SD:s ärenden) bisarr. Men chansen har i alla fall ökat för att uppväxande generationer, oavsett ursprung, ska kunna begripa vad de ser, hör och läser i den – i vid mening – kristna kultursfär där de lever och har eller skapar sina rötter."

Inga kommentarer: