25 nov. 2010

Mitt i veckan - vecka 47

I början av denna vecka har vi fått många tack-mail från människor som varit med om Tjugo-årsjubileet av Frälsningsarméns arbete i Lettland. Någon uttryckte det så här "mer ´Frälsningsarmé´ kan det inte vara. Många unga människor i uniform, soppkök, hornmusik, Stridsrop och glada möten".
Många har även gett uttryck för vilken fantastisk medarbetarstab vi har. Att klara av logistiken då huset fylls med dubbelt så många människor som egentligen får plats. Att utspisa över fyrahundra människor på 45 minuter utan att det ens blir jäktigt och trångt. Vi håller bara med. Vi har en stor grupp entusiastiska ungdomar som medhjälpare med inställningen att ingenting är för besvärligt.

Det är med stor tacksamhet vi ser tillbaka på högtiden och jag tror att det är viktigt för oss att markera och göra fest av liknande tillfällen. Det stärker samhörigheten bland Frälsningsarméns folk i landet, där många kommer från små förhållanden ute i byarna.

Men då festen är över fortsätter livet på de många olika verksamheterna som Frälsningsarmén bedriver i Lettland. Soppkök, klädutdelning, duschar, klädtvätt, bibelstudier, bönemöten, rekrytmöten, hembesök och gudstjänster.

Fortfarande gäller vår trefaldiga vision. Frälsning - Lärjungaskap - Hjälpa dem som lider. I söndags firade kåren, Riga första kår, sitt tjugo-årsjubileum. Två dagar efter den stora regionala festen. Den nya entrédörren till kåren får symbolisera vår vision:
-In genom dörren kommer det att komma många människor för att bli frälsta. Därinne ska de tränas till att bli lärjungar. I sin lärjungaträning kommer de att skickas ut genom dörren för att hjälpa dem som lider i samhället. På väg tillbaka in genom dörren tar de med sig nya människor som ska bli frälsta. Därefter ska även de tränas att bli lärjungar för att skicks ut genom dörren...
Det är vår vision och det är den vi lever för.
 Den nya entrédörren till Riga 1

Inga kommentarer: