15 dec. 2010

Mitt i veckan - vecka 50

Julfesternas tid är här! I går hade vi den första stora julfesten. Det var de anställdas julfest. Mellan 60 och 70 personer var samlade från hela landet: från Liepaja i väst, Daugavpils i i sydost, Seda i nordost och Bauska i syd.

Personalen på Högkvarteret hade ordnat ett fint program med sång, musik, lekar och allvar. På bilden ovanför är det Riga Staff Songsters som sjunger och nedanför spelar en brasskvartett Christmas Carols för att illustrera vad som just nu sker över hela världen vid julgrytorna....
...och här är det personalen som släpper loss i en improviserad kör, tamburinbrigad och långdans.
Mitt under julfesten kom en sändning från "Bistånd" i Västerås med 350 julklappar som ska delas ut till barnen i de olika kårerna.

Lettland har en rikstäckande kristen radiostation som sänder dygnet runt. I tisdags morse var Rut och jag inbjudna att spela in två program. Det första programmet var en intervju med oss om oss själva och om Frälsningsarmén. Det andra programmet handlade om hopp där vi talade över de tre första verserna i Jesaja 61.



I morgon är det dags för nästa julfest. Då inbjuds de familjer som våra öppenvårdsarbetare möter i sin besökstjänst. Då lär det bli fullt i lokalen igen.

/PB

Inga kommentarer: