15 apr. 2011

rupebas morgonkoll den 15 april

Den vilsna manligheten
Ann Heberlein i Kyrkans Tidning - "Jag är faktiskt lite bekymrad över den svenske mannen och hans psykiska hälsa. I den nyss utgivna romanen Den onödige mannen, av Erik Helmerson tecknas ett porträtt av en man som upplever sig vara just onödig....
Jag tror inte, som Berggren, att det är trånga könsroller som är problemet i vår tid. Jag tror tvärtom att det är bristen på tydliga roller som skapar oro."



Kristen kvinna och stark
Sändaren - "Kristen och kvinna är arbetsnamnet på den nya organisation som ska bli en mötesplats för alla kvinnor men ha en särskild relation till den kyrka som växer fram i arbetet ”Gemensam Framtid”.

Fortfarande riskabelt vara kristen i Irak
Dagen - "Högsta politiska prioritet, säkerhet för kristna. Näst högsta, hjälp till kristna som tvingats fly. Det är den politiska agendan för Louis Caro Bender, kristen politiker i Iraks parlament."


Reflektioner över synden och helvetet
Stefan Swärd skriver om sexindustrin i Prag - "Det enda hoppet i kampen mot synden är den yttersta domen, att alla en dag ska stå till svars inför Gud. Varje knarkhandlare och sexhandlare som har sluppit undan mänskliga domstolar, ska en dag möta Gud och ens liv ska utvärderas och man ska dömas efter sina gärningar. En dag nås en slutpunkt, hit men inte längre."

Inga kommentarer: