20 maj 2011

I riktning mot sexliberalism

Stefan Swärd skriver i Världen idag:
"Vanliga tidningar och televisionen älskar att ta upp ämnet homosexualitet. Och allra helst rikta strålkastarljuset mot dem som inte applåderar utvecklingen i riktning mot det sexliberala samhället. Då hamnar kyrkor direkt i skottgluggen, något som Frälsningsarmén har fått känna av senaste veckan. Som kristna kan vi inte okritiskt följa senaste riksdagsbeslutet eller opinionsmätningen.
Kristus är huvudet för församlingen och ska vi ta reda på vad han tycker i olika frågor bör vi studera Bibeln, och tycker vi att Bibeln är oklar och svårtolkad i någon fråga har vi stor hjälp av att gå till kyrkohistorien för att se hur kristna kyrkan tidigare har hanterat en fråga. Och Paulus säger ganska klart och tydligt i Romarbrevet 1 att den utlevda homosexualiteten är synd, det krockar med vad skaparen har tänkt sig när det gäller sex och samlevnad. Bibeln säger också att Gud älskar alla människor och att vi som kristna ska älska alla människor.
Men Bibeln ger en klar och tydlig standard för hur vi ska leva som kristna. Jag tycker att det är helt riktigt att Frälsningsarmén ställer tydliga krav på sina soldater hur de ska leva, bland annat när det gäller samlevnadsfrågor
."
Läs mer>

Inga kommentarer: