1 juni 2011

rupebas morgonkoll den 1 juni

Humanisterna vill bli trossamfund
Världen idag - "Förbundet Humanisterna har för fjärde gången ansökt om att bli godkänt som ett registrerat trossamfund och därmed få rätt till statligt stöd."

Polismördaren Tony Olsson har blivit frälst
Dagen - "Tony Olsson har funnit Gud, givit ut två böcker och vill doktorera i historia. Nu vill han också få sitt livstidsstraff tidsbestämt."
Medmänskligheten offras
Hemmets Vän - "Under veckan som gick noterades två mycket svåra och viktiga etiska frågor som relaterar till varandra. Samvetsfrihet för vårdpersonal och aborterade foster som lämnas att självdö om de inte avlidit under själva ingreppet. I båda fallen kolliderar svensk lagstiftning med den enskilda individens rättigheter.  I båda fallen framstår svensk lagstiftning och dess praktik som diskriminerande."

Därför vägrar samfundsminister Stefan Attefall göra staten till teologisk recensent
Dagen - "Siv Holma (V) och Helena Leander (MP) undrade i varsin fråga vad Attefall tänker göra för att garantera att bara samfund som lever upp till samhällets värderingar får bidrag. Som exempel tas att Frälsningsarmén inte kan anses göra det eftersom de inte låter homosexuella vara soldater om de inte lever i celibat."

Inga kommentarer: