26 aug. 2011

"Bygget Mälardalen" - under öppen himmel!

Peter Jonasson, kårledare i Västerås, rapporterar från konferensen Bygget i Mälardalen:

"Av rubriken skulle man kanske kunna tro att jag syftade på fredagens intensiva regnväder, men så är inte fallet. U
nder hela konferensen "Bygget Mälardalen" i Västerås 19 - 21 augusti fick vi nåden att uppleva en sådan underbar och intensiv Gudsnärvaro så jag kan bara tacka och prisa Gud att vi fick nåden att vara under en öppen himmel. Lokalen på Frälsningsarmén i Västerås har varit i princip fullsatt möte efter möte och skaror, ja man kan väl skriva så när halva lokalen, sökte sig fram till botbänken för förbön. Jo, vi var verkligen under en öppen himmel. Att skriva något annat vore att förminska det Gud gjorde ibland oss under dessa dagar.

Wow, Gud är god!

Temat för konferensen var "Rustad för strid" och talarna Joakim Lundqvist från student- och elevorganisationen "Ny Generation", Daniel Viklund och Alejandro Gallardo gav både vuxna och tonåringar en undervisning som verkligen var ämnad till att rusta oss för striden.

Kommendör Ingrid Lindberg och Nils-Erik Karlsson höll i ett seminarium med rubriken "Rustad som pensionär". Jag har några år kvar till detta men jag hade förmånen att lyssna till Ingrid och Nils-Erik, helt fantastiskt. De måste få fler möjligheter att hålla detta seminarium i andra sammanhang - ett tips! Gud pensionerar inte människor, Gud passionerar människor! Helen Sjöberg höll ett seminarium med rubriken "Gåvor i funktion" och Alejandro hade ett Ungdomsseminarium.

Alex hade också tagit med sig Celine och Sandra från Ramlösakyrkan i Helsingborg och de såg till att barnen på konferensen också fick rusta sig för striden.

Lovsången var mäktig! Lovsångsteamet under ledning av Anna-Lena Lundberg tog oss verkligen med i lovsång och tillbedjan inför Guds tron. Det är så härligt och underbart att få ge sig hän i lovsång och tillbedjan till kungars Kung och herrars Herre. Mäktigt!

Vilken förmån för Uppsala kår och Västerås kår att få inbjuda kårer runt Mälardalen till detta tillfälle, härligt att se att så många kårer hade hörsammat inbjudan - Tack. Nu finns det ambassadörer runt om i hela Mälardalen som kan berätta om att nästa år möts vi igen. Vilken härlig start på en ny termin! Håll ögonen öppna.

Jag kan inte skriva detta utan att också få nämna Halmstad kår och deras ledare Ewa-Marie och Markus Kihlagård. Vi är så tacksamma till Halmstad kår och till Ewa-Marie och Markus för deras initiativ med "Bygget" i Halmstad, jag har själv haft förmånen att vara där flera år. Nu upplever vi Guds mandat att få föra detta initivativ också till Mälardalen. Det finns ingen anledning för oss att "uppfinna hjulet på nytt" utan under den helige Andes ledning låter vi oss inspireras av, ösa erfarenheter från och utmanas av "Bygget" Halmstad. Gud välsigne er i Halmstad!
Till Guds ära!"

Inga kommentarer: