28 okt. 2011

rupebas morgonkoll den 28 oktober

rupebas morgonkoll

Chef på Myrorna stal och sålde plagg
Kyrkans Tidning - "En chef smusslade undan kläder som skänktes in till Myrorna - och sålde sedan plaggen på nätet. Nu åtalas kvinnan som tros ha tjänat miljonbelopp, skriver Aftonbladet.
Det hela uppdagades när säkerhetspersonal skuggade arbetsledaren. Hon ska ha valt ut och sålt märkeskläder och enbart under augusti och september i fjol sålde hon plagg för 30 000-40 000 kronor. Kvinnan har nu sagt upp sig från Myrorna
."

Könsneutral vigselritual får tummen ner av biskop
Världen idag - "När det första samkönade paret lämnar kyrkan som äkta makar – sannolikt till våren – ska Danmarks nye kyrkominister, Manu Sareen, (R) vara på plats och kasta ris på de lyckliga tu. Men redan nu får Sareen själv ris av kyrkans eget folk. För oron sprider sig och varning för permanent splittring är utfärdad."

Utdragen debatt om behörighet att viga
Kyrkans Tidning - "Ska präster ha rätt att avsäga sig vigselbehörigheten? Det var som väntat den stora debatten under torsdagskvällens kyrkomöte.
-Talarlistan växer på ett förfärande sätt, konstaterade kyrkomötets ordförande Gunnar Sibbmark (M) en bit in i debatten som drog över utsatt tid.
"

Ondskan vill förgöra kärleken
Sändaren - "I slagskuggan efter mord-orgien i Norge i somras har frågorna om ondskan fått förnyad aktualitet. De är förvisso känsliga, men inte desto mindre viktiga. Vad är ondska? Är den endast en frukt av en sjuk eller felprogrammerad människohjärna? Eller är den en universell makt, som kan ta människor i besittning och använda dem som redskap? Hur vi än svarar kan vi nog vara ense om att den är ett mysterium."

Bibeln allt mer nedladdad: ”En digital bibel-explosion”
Dagen - "Bibeln är mer nedladdad än det populära spelet Angry Birds på iPad. "Vi är mitt uppe i en digital bibel-explosion", skriver The New Yorker."

Inga kommentarer: