25 okt. 2011

Skollagen kränker föräldrars rätt

Nasrin Mosavi Sjögren skriver i Världen idag:

"Flourtanten känner de flesta till. Det är en tandhygienist från Folktandvården som hälsar på skolklasser för att tala om vikten av tandborstning. RFSU-informatören har blivit lika etablerad under senare år. Det är en propagandist från RFSU som hälsar på skolklasser för att tala om vikten av att ha sex när och hur man vill. Något som gärna får ske tillsammans med produkter från RFSU AB.
Det är lobbyorganisationen RFSU:s helt egna privata företag. Förra året (2010) hade RFSU AB en omsättning på drygt 115 miljoner kronor. Vinsten låg på drygt 8,5 miljoner kronor. De pengarna kom från försäljning av bland annat kondomer, graviditetstester, glidmedel och sexleksaker. Företaget tjänar således pengar på att människor har sex. Åsa Regnér är RFSU:s generalsekreterare. Hon har lyckats så pass bra med lobbyarbetet, att RFSU närmast betraktas som en offentlig myndighet i dag. SVT och SR arbetar ogenerat med dem.
Ministrar och myndigheter ingår intima samarbeten med RFSU. Skolor landet runt bjuder till synes oreflekterat in dem. När RFSU-informatören väl är på plats hos de minderåriga eleverna, är det vanligt att läraren lämnar klassrummet
."

Läs mer

Inga kommentarer: