20 feb. 2012

Morgonkoll 20/2

rupebas morgonkoll den tjugonde februari


Medmänskligheten får stryka på foten
Svenska Dagbladet - "Den svenska flyktingpolitiken har blivit hårdare de senaste åren. Vi som arbetar med och träffar några av de allra mest utsatta i samhället ser hur medmänskligheten har kylts ned. Flyktingar behandlas som kriminella. Var finns barmhärtigheten? skriver pastor Stefan Swärd. "

Lettland sade nej till ryska
Dagens Nyheter - "En överväldigande majoritet letter har sagt nej till ett förslag att göra ryska till Lettlands andra officiella språk. Tre fjärdedelar hade avvisat förslaget när nästan alla röster räknats i lördagens folkomröstning. Lettiskan har blivit en frihetssymbol för landet som styrdes från den dåvarande Sovjetunionens huvudstad Moskva i drygt 50 år."

Nerikes Allehanda startar frikyrkoblogg
Världen idag - "Dagstidningen Nerikes Allehanda har i dagarna startat en frikyrkoblogg. Två av tidningens reportrar kommer där att skildra sitt arbete med en artikelserie om frikyrkan i Örebro län. Både artikelserien och den nystartade bloggen är ett resultat av önskemål från läsare, berättar reportrarna Angela Hanagarth och Tina Enström på bloggen.
Många läsare har, skriver reportrarna, önskat att de ska skriva om allt det positiva som frikyrkorna betyder för många barn, ungdomar och äldre, och allt ideellt arbete som utförs i kyrkorna.
Andra har berättat om egna negativa erfarenheter, om tvång och trångsynthet
."

Inga kommentarer: