27 feb. 2012

Morgonkoll 27/2

rupebas morgonkoll den tjugosjunde februari

Väckelsen - en eld som kvävdes
Stanley Sjöberg skriver i Hemmets Vän - "Filadelfiakyrkan i Stockholm hade utrymme för 3  000 mötesbesökare. Kyrkan fylldes både på vardagar och i helgerna. Atmosfären var laddad av förväntan och en tydlig Guds närvaro. Hela Sverige berördes av den andliga förnyelsen. Det var vintern 1951 när väckelsen pågick som allra starkast. Vi som då var unga samlades till bön varje lördag natt fram till söndagsmorgonen.
Ett år innan genombrottet var det en bönerörelse där många även fastade och bad till Gud om en väckelse över landet. Pingströrelsen hade varit i en svår kris med konflikter och en smärtsam avmattning. Så kom ”predikantveckan” i början av december 1950. En ung och relativt okänd evangelist talade. Plötsligt såg flera samtidigt hur en eld flammade över konferensgästerna i Filadelfiakyrkan. Samtidigt kom en djup förkrosselse över samlingen med flera tusen pastorer och äldste. Det var tårar och en gemensam bön om fördjupad helgelse. Alla hade gått ned på knä inför Gud. Man omfamnade varandra, bröder som uppträtt i konflikt, bad varandra om förlåtelse.
"


Könlösa konstigheter
Marie Willermarks blogg - "Det här är ju bara för dumt. (DN sammanfattar idag sin artikelserie om ordet “hen”.)  För att driva frågor som könsneutrala dagis och begrepp som “hen” så skapar man ett problem som inte finns. Sedan löser man det problemet och vill få det att framstå som om man räddar världen. Eller åtminstone tillför något användbart.

Det är inget problem med att det finns två kön. Visst finns det problem med jämställdheten i samhället och visst är det inte bra med stereotypa flick- och pojkroller som lätt utnyttjas kommersiellt. Men det innebär inte att utgångsläget pojke och flicka är fel eller ett problem. Inget geni behövs för att förklara att det är en stor tillgång, till och med förutsättningen för allt mänskligt liv
."

Pastor Jean fritagen
Läs om den dramatiska utvecklingen för den utvisade kongolesiska pastorn Jean på Stefan Swärds blogg -  "Enligt alla uppgifter vi fick igår satt alltså pastorn fängslad under livsfarliga förhållanden. Via kongolesen Junior som har direktkontakten med Kongo fick vi veta i går kväll att det skulle göras ett fritagningsförsök av pastorn under natten, vi valde dock att hålla tyst om detta, eftersom vi inte vet om Kongos ambassad läser denna blogg. Enligt uppgifter på morgonen har fritagningen genomförts och lyckats."

Inga kommentarer: