28 mars 2012

Morgonkoll 28/3

rupebas morgonkoll den tjugoåttonde mars
Varför dog Gabriel, Arieh och Myriam?
Nasrin Sjögren i Världen idag - "Hur många terrordåd, shariakontrollerade områden och balkongflickor måste till innan islamkramarna vaknar? De vägrar att erkänna islam som det brännande hot mot västerlandet det är. De kommer att offra jude efter jude, flicka efter flicka, lag efter lag, moralisk princip efter moralisk princip,  kvarter efter kvarter. Ända tills allt det oskuldsfulla, vackra och dygdiga i vår kultur är borta.
Ytterst kommer denna strategi leda till den västerländska civilisationens undergång. Islam är en direkt människofientlig och totalitär religiös krigsideologi med världsherravälde som uttalat slutmål. Iranierna upptäckte det för sent efter den islamiska revolutionen år 1979.
Det är skälet till att jag flydde från mitt hemland. Jag vill inte se det upprepas i Sverige. Denna gång står jag kvar och försvarar den frihet och människokärlek jag tror på. Jag vägrar att fly en gång till.
"

William Wilberforce vann kampen mot slavhandeln
Per Ewert skriver på claphaminstitutets hemsida om Wilberforce och hans arbete i Clapham - "Wilberforce såg två kallelser för sitt liv: avskaffandet av slavhandeln och reformation av den allmänna moralen. För att nå det andra målet började Wilberforce ett målmedvetet byggande av nätverk och intresseorganisationer. Han blev grundare eller frontfigur i en mängd grupperingar, allt från missionsorganisationer till Sällskapet mot djurplågeri – världens första djurrättsorganisation! Hemma i londonförorten Clapham samlade Wilberforce tidens främsta kristna tänkare för att omvandla deras kompetens och engagemang i praktisk handling. Deras arbete är en inspirationskälla för den svenska tankesmedjan Claphaminstitutet, där undertecknad är en av många medarbetare som vill föra Wilberforces arbete vidare i vår tid."

På norsk
Til stede for de homofile
Korsets Seier - "Organisasjonen Til Helhet gir sjelesorg og bibelsk veiledning til homofile. Nå vil de kurse flere.
På disse seminarene har vi med oss Bjørn Helge Sandvei og dr.med Christl Vonholdt. Sandvei er førstelektor emeritus fra Menighetsfakultetet og har i et langt liv studert teologi, språk og antikk historie. Han vil belyse Bibelens sannheter om ekteskap og kjærlighetsrelasjoner. I homofilidebatten er det hevdet mye som ikke har rot i virkeligheten, og Sandvei vil gi oss teologisk oversikt. Doktor Vonholdt fra Tyskland vil undervise mer om menneskets følelsesmessige modning, seksuell brutthet og utvikling.
"

Inga kommentarer: