3 mars 2012

Morgonkoll den 3/3

rupebas morgonkoll den tredje mars


Hotbilder då och nu
Stanley Sjöberg skriver i Hemmets Vän - "År 2012 har nämnts som ett profetiskt år med hotande katastrofer. Vi oroar oss med tanke på Irans propaganda om att utplåna hela Israel.
Den 7-8 mars, om en vecka, firar judarna Purimfesten för att minnas hur Persiens makthavare för drygt 2 500 år sedan hotade med en total förintelse av judarna. I stället grep Gud in i historien, som svar på bön och tack vare Esters djärva initiativ. De som hade planerat att angripa Israel, blev själva drabbade
."

Sociala medier och Gud
Birger Thureson skriver i Dagen - "Låt oss inte glömma den effektivaste sociala mediet av alla. Umgås med Gud i bön. Twittra med Gud! (Den korta bönesucken.) Skicka ett långt mejl till Gud! (Den mer omfattande bönen.) Tala med Gud! Bibeln, den kristna historien och vår egen erfarenhet talar om att bön påverkar och bön förändrar."

Vem kan motstå nåden?
Daniel Viklund i Dagen - "Men talet om korset är fortfarande Guds kraft till frälsning för var och en som tror! Gud ger de ödmjuka nåd. En underbar, dyrköpt nåd. Den Helige och Rättfärdige, den Rene och Fullkomlige, tar straffet för vår synd, våra synder och vår syndfullhet med allt vad det innebär, på sig själv. Han låter det ljuda med chockerande kraft genom hela mänskligheten, hela skapelsen: Ser ni vad det kostar mig att förlåta er? Ser ni vad jag är beredd att betala för att kunna ge er nåd utan att kompromissa med min rättfärdighet? Ser ni hur mycket jag älskar er? Ser ni hur mycket jag längtar efter er?
Vem kan motstå en sådan nåd, vem har mage att kalla den för överflödig? Nej, vi faller ner förkrossade och låter denna ofattbara förlåtelse fostra oss till ett liv i närhet, kärlek och lydnad till Gud! Låt mig sluta med ett citat av Frälsningsarméns general Shaw Clifton:
"I hjärtat av salvationismen står nådastolen, botbänken, symbolen för den mänskliga själens möte med sin Frälsare. Ingen Frälsningsarmélokal är komplett utan en botbänk. Den är vår puls, vårt hjärtslag. Där finner syndaren förlåtelse och den troende finner mer överflödande nåd. Mitt i vår realism om synden står en stark, okuvlig idealism om de höjder till vilka människor kan stiga i Kristus. och renhet. Detta är vad Jesus gör för människor!
"

På norsk

Bare en skygge
Jostein Nielsens Blogg - "En skygge gir i beste fall en kontur av virkeligheten. Det lærte de fleste av oss tidlig fordi noen viste oss hvordan vi kunne skulle lage skyggebilder. Vi kan altså bli lurt av en skygge. Selv når det er en skygge av f. eks et virkelig menneske, er skygge avhengig av lyskildens plassering. Derfor er det interessant at hebreerforkynneren skriver:
    Loven inneholder bare en skygge av alt det gode som skulle komme, ikke det sanne bildet av tingene. Hvert år bæres det fram offer som stadig er de samme, men med disse makter ikke loven å gjøre dem som ofrer, fullkomne
. (Hebr 10:1)"

In English

International Congress in London 2015
From TSA international webpage - 'The General has decided that an International Congress will be held during the first week of July 2015,' writes the Chief of the Staff, Commissioner Barry C. Swanson. 'The Congress will mark the 150th anniversary of the founding of The Salvation Army.'
 He continues: 'London, UK, is where the Army was born and so it seems fitting that we should gather in this city to celebrate God’s faithfulness and blessing on our mission."

Inga kommentarer: