3 maj 2013

Annelie Enochson (KD) och RFSU

Massmedia har under veckan uppmärksammat att Annelie Enochson har kritiserat radioprogrammet "Människor och tro" i ett blogginlägg och sedan tagit bort blogginlägget.

Expressen skriver: "Efter att ha lyssnat på programmet "Människor och tro" på Sveriges Radio, skrev hon på lördagen ner sina känslor på sin blogg. Radioprogrammet handlade om den svenska sexualundervisningen och enligt Annelie Enochson gav det inte någon rättvis bild av de svenska kristna friskolorna.´.. som i vanlig SR-anda spyr galla över friskolorna och hänvisar till RFSU som om de vore en neutral part??´."

Enochson citeras vidare  "Jag blir så trött över detta politiskt korrekta att det RFSU som säger är det som gäller. Vadå neutral sexualundervisning - är RFSU den som sätter upp en standard på vad neutralitet är??"

Världen idag skriver att Enochson i sitt blogginlägg uppmanade SR att sluta gå i RFSU:s och RFSL:s ledband.

Annelie Enochson säger att hon inte ångrar något, men ändå tog hon bort inlägget. Kan det ha varit KD som lagt press på Enochson att ta bort inlägget?

Vidare citeras i både Expressen och Världen idag Göran Hägglunds presschef Johan Ingerö som säger att det var dumt gjort av Annelie Enochson att skriva blogginlägget.

Jag tycker det var dumt av Johan Ingerö att uttala sig på det sättet. Tänk om Annelie Enochson gör en riktig analys av situationen? Vore det inte då dumt att inte tala om sanningen?

Jag tror dessvärre att det inte bara är Sveriges Radio som eventuellt går i RFSU:s ledband. Kan det inte vara så att hela skolväsendet går i RFSU:s ledband? Det ser ut som om RFSU givits rätten att definiera vad som är rätt eller fel i sexualunderviningen. RFSU vill till och med recensera friskolornas sexualundervisning.

Tack Annelie Enochson för att du reagerar. Jag tror att vi behöver människor som vågar säga det som inte är politiskt korrekt idag. Det måste vara tillåtet att ha en annan syn på sexuallivet än den som RFSU förkunnar.

Inga kommentarer: