30 maj 2013

Kommer det att hända, och i så fall när?

För någon tid sedan publicerade jag ett inlägg från Stridsropet för drygt tio år sedan:
"Det var ett laddat ögonblick för de 700 deltagarna, som var närvarande vid konferensen Utmaning 2000, när Gerald Coates, en av de ledande för New House Movement och ledare för Kyrkornas Pionjärnätverk, bad de 27 frälsningsarmédelegaterna att stå upp, medan han uttalade profetordet till Frälsningsarmén.
Du kan läsa hela profetian HÄR.

Jag la även ut profetian på ett annat forum på nätet och fick följande fråga:

"Blir lite nyfiken på hur du själv ser på denna profetia? Hur långt i uppfyllelse har den gått, ifall den är värd att tas på allvar? Och ifall den inte gått i full uppfyllelse, vilka faktorer tror du hindrar en sådan Guds plan för Frälsningsarmén att besannas? Varför skulle vi inte vilja ta en sådan fin vision på allvar, om vi ändå utgår från att den kom från Gud?"

Och då vill jag gärna svara så här:
Ja, jag kan gott tänka mig att uppfyllelsen av profetian har börjat. Ett tecken på en vändning för Frälsningsarmén i Europa är en dramatisk ökning av människor som söker in till officersskolorna.

Jag har inte tillgång till någon officiell statistik, men min känsla är att Sverige har betydligt bättre intag till Officersskolan än på många år. Samma sak gäller Norge, Danmark och Finland.

Förra sommaren ordinerade Lettland sin största officerskull någonsin (tror jag). Åtta nya löjtnanter. Belgien och Frankrike ser också en dramatisk ökning.

Om jag inte minns fel så fick vi under Europakongressen i Prag i höstas information att man nu ordinerar nya officerare i Italien. De som senast ordinerades i Italien går samtidigt i pension!

Frälsningsarmén globalt är större idag än den någonsin varit tidigare i historien.

Allt detta kan vara tecken på att någonting håller på att ske i riktning mot uppfyllelsen av profetian.

I profetian sägs det: "På grund av den ödmjukhet som finns i era hjärtan och på grund av det sätt Gud har förkrossat er, kommer han att besvara era böner. Och på grund av mod parat med ödmjukhet kommer ni att se hur Gud griper in i Frälsningsarmén och hur ni som en armé kommer att utföra ting ni aldrig trott vara möjliga."

Här talas det om ödmjukhet, förkrosselse och mod. Kan det vara så att takten i uppfyllelsen av profetian påverkas av vår egen ödmjukhet, förkrosselse och av vårt mod?

I sådana fall är det vi själva som påverkar takten på påskyndandet eller fördröjandet av profetians uppfyllelse. Det skulle i så fall inte vara olikt Gud att handla på det sättet.

/PB

Inga kommentarer: