24 juli 2013

Få har sett själva träningen...

Det handlar mycket om Dam-EM i fotboll nuförtiden i dagspressen. Det påminner mig om en artikel från Dagens Nyheter från mars 2007. Den gången handlade det om ett stundande VM i Kina.

Dagen artikeln publicerades hade vi en kurs i Stockholm där vi introducerade ett lärjungaträningsprogram. Programmet handlade om disciplin, om att ändra sina vanor. I programmet kunde man läsa att det tar tre veckor att inarbeta en ny vana och ytterligare tre veckor att befästa den vanan.

Lärjungaträningsprogrammet handlade mycket om den dagliga andaktsstunden med Gud, att föra loggbok över den tid man använt, vad man läst och vad Gud talat. Det är ingen som ser och applåderar den stilla stund då du "går in i din kammare och stänger din dörr och ber till din Fader i det fördolda" (Matt 6:6).

Citatet jag använde från artikeln den dagen var "Få har sett själva träningen, många har uppmärksammat resultatet".

Här kommer ett utdrag ur artikeln:
"Väckarklockan ringer bara en gång. Det är grymma 05:00. En halvtimme senare startar träningen. Alltid i blåst, ofta i regn, och någon enstaka gång gör hennes joggningsskor i storlek 40 även avtryck i snöslask.

För Nilla Fischer, 21, är vägen till fotbolls-VM i Kina väldigt lång. Den börjar fyra morgnar i veckan med 90 minuters "powerwalk", inga tillägg. Ensam, monoton fettförbränning längs Malmös mörka gator med tidningsbud och någon tom grön buss som enda, och inte speciellt entusiastiska, åskådare.


Det är drömmen som får upp henne ur sängen. Drömmen om Kina.


- Kanske inte direkt när jag går upp, då är det mest svordomar men vid varje fyspass plockar jag fram Kina, berättar Nilla.
- Bilden jag får är av USA-VM. Då satt jag själv klistrad framför teven och fantiserade om att få vara där och se på. Nu ser jag mig själv spela.


Få har sett själva träningen, många har uppmärksammat resultatet.
"

Det var drömmen om Kina som fick Nilla upp ur sängen klockan fem varje morgon.
Vad drömmer du om?

"Många har uppmärksammat resultatet".
Kan man se någon utveckling i ditt liv som ett resultat av din tid tillsammans med Gud?

"Ni vet ju att alla löparna i en tävling springer men att bara en får priset. Löp då för att vinna det. Var och en som tävlar måste försaka allt – löparen gör det för en krans som vissnar, vi för en som aldrig vissnar. Jag har målet i sikte när jag löper, och jag slår inte i luften när jag boxas. Jag går hårt åt min kropp och tvingar den till lydnad, för jag vill inte predika för andra och själv komma till korta." (1 Kor 9:24-27)

Inga kommentarer: