11 apr. 2014

Tillvarons runda mönster

Palmsöndag
Tiden på jorden börjar rinna ut för Jesus. Timmar och dagar som har blivit till ett helt liv kommer snart att bli till minnen, berättelser, stjärnstoff och evigt ljus. Det ska bli fullbordat men är det inte ännu. Livet ska övervinna döden, för evigt och för alltid. Läs Charlotta Ingerholts tankar inför helgen.


"Hans resa genom byar och städer har varit lång och svindlande. Människor som bara sett mörker har kisande mött solens strålar igen, tro och tvivel har brottats på gator och torg.

I hus där hoppets låga släckts har en tynande veke åter lyst upp både skrymslen och vrår. Hjärtan har bultat av förundran över att det omöjliga blev möjligt. Det har viskats, undrats och ropats ut från tak: ”Välsignad är han som kommer, konungen i Herrens namn. Fred i himlen och ära i höjden”.

Jesus går framför dem nu. Inte bredvid, inte bakom utan framför. Någon karta för att ta sig till Jerusalem behöver inte lärjungarna. De följer Jesus som har sagt att han är både väg, sanning och liv, den gode herden som aldrig slutar leta efter får på villovägar, som stillar stormar och talar om Gud och livet som ingen annan."

Läs mer HÄR...

Inga kommentarer: