28 maj 2014

Andlig dag

Den här veckan är det en konferens för pensionerade officerare från hela Europa på Jelöy i Norge.

Idag Kristi Himmelfärdsdag är det två gudstjänster, 11.00 och 16.30. Till den gudstjänsten inbjuds kåren i Moss och de övriga kårerna i Östfold, så vi räknar med att det kommer att vara ganska fullsatt på kåren idag. Rut och jag kommer att tala på de bägge gudstjänsterna.

Uttrycket "Andlig dag" stöter man på i olika sammanhang i Frälsningsarmén. Då man inbjuder till Andlig Dag, räknar man då med att de övriga dagarna ska vara oandliga dagar? Borde inte alla dagar var Andliga. Eller i varje fall borde det normala vara att alla våra dagar och gudstjänster är Andliga.

Det är på samma sätt då vi talar om sakramenten. Ordet sakrament innebär ju "helig handling". Betyder det att alla övriga handlingar är mindre heliga eller till och med oheliga handlingar? Borde inte alla handlingar vara Heliga handlingar för en frälsningssoldat. Sakramenten var förresten ett av ämnena då vi hade avslutningen på vår soldatkurs förra helgen. Jag ska skriva lite mer om det ämnet så fort jag får tid till det.

Men nu är det, som sagt, Kristi Himmelfärdsdag, och finns du i närheten är du välkommen till gudstjänst till Moss kår på Jelöy, Norge.

/PB

Inga kommentarer: