22 maj 2014

EU-valet

Så har vi fullgjort vår medborgerliga plikt, eller snarare förmån. Vi är utlandssvenskar även om vi bara bor en halvtimme innanför den norska gränsen. Som utlandssvenskar måste vi hitta några trovärdiga personer som intygar att det är just vi som lägger ned röstsedeln i kuvertet.

I början av veckan undervisade Rut och jag på en nordisk officerskurs på Smålandsgården i Örserum (Jag återkommer till den kursen i min söndagsrevy nu på söndag). Där fanns det många trovärdiga personer och vi valde ut två av dem att bevittna att det var vi som la ned röstsedeln och ingen annan.

Sedan stod det tydligt på kuvertet att brevet inte fick postas i Sverige, så vi tog med de två breven tillbaka till Norge och köpte frimärken hemma i vår Kiwi-affär. Om nu posten i Norge och posten i Sverige sköter sitt, så kommer våra röster att räknas i det svenska valet.

Då vi fick våra röstsedlar fick vi samtidigt en länk där vi kunde ladda ned de olika partiernas valsedlar. Det var verkligen många olika alternativ att välja mellan. Det fanns till och med små "partier" med bara en enda kandidat. Förmodligen den enda medlemmen i partiet.

Jag kan tänka mig att många upplever valet förvirrande med så många olika alternativ. Då är det mycket lättare att välja i livet. Det finns bara två alternativ att välja mellan. En väg som leder till fördärvet och en annan väg som leder till livet (Matt 7). Det gäller att vi alla som är Livets valarbetare är ivriga att berätta för alla människor att det finns ett bättre alternativ än fördärvet. Vi kan välja livet!

/PB


Inga kommentarer: