14 juni 2014

Åsiktsdiktatur?

Förra veckan publicerade jag under Nyhetsflödet två artiklar som pekar i en oroande riktning. Är vi på väg mot åsiktsdiktatur i Sverige?

Den första artikeln handlar om en präst i Svenska kyrkan som inte fick delta i skolavslutningen i kyrkan, på grund av sina uttalanden i Uppdrag granskning. Orsaken att Kyrkan inte lät honom delta i skolavslutningen var att föräldraföreningen framfört klagomål på prästen. Läs artikeln HÄR... Jag frågar mig om det är rimligt att skolbarnens föräldrar ska bestämma vilken tro prästerna i Svenska Kyrkan ska ha?

Den andra artikeln handlar om en KD-politiker som får lämna alla sina politiska uppdrag för att hon framfört åsikten att man med Guds hjälp kan bli förändrad i sin personlighet. Läs artikeln HÄR...

Är det förbjudet att tro att man kan påverka sin sexuella läggning? Tydligen inte för alla. En mycket prisad nyutkommen bok talar i titeln om att det går utmärkt att förändra sin sexuella läggning. Boken heter ”Liten handbok i konsten att bli lesbisk”. Boken presenteras med orden: "Provocerande, kaxig & rolig handbok i konsten att bli lesbisk. Mian Lodalen och Matilda Tudor guidar dig rätt och lär dig våga säga ja till nya möjligheter."

Det verkar som om bokens agenda inte är att acceptera människor som de är, utan snarare att göra om dem till det man tycker de borde vara.

Var inte den avstängda prästen "Provocerande och kaxig" nog för att bli accepterad?

Hur kan det i det ena fallet vara förbjudet att yttra att det går att förändra sin sexuella läggning, och i det andra fallet, öppet uppmuntra till att förändra sin sexuella läggning. Du kan läsa om boken HÄR... 


Svenska Kyrkan, som avstänger en präst på grund av sin tro, uppmuntrar samtidigt till tillfälliga sexuella relationer genom att dela ut gratis kondomer till alla som deltar i Pride-festivalen.

Är det verkligen rätt präster dom stänger av?

/PB

Kyrkans Tidning   

Inga kommentarer: