1 juli 2014

Dom som dansade betraktades som dårar av dem som inte hörde musiken



Under den här vinjetten kommer vi med jämna eller ojämna mellanrum att ta in äldre inlägg i repris. Inlägg som är värt att sägas ännu en gång. Detta inlägg publicerades i maj 2009.

Jag sitter på hotellrummet, tidigt en lördagsmorgon för att uppdatera hemsidan. Rut o jag har tagit en helg tillsammans med de två äldsta barnbarnen i London

Jag tittar på ett videoklipp från YouTube som visar människor som dansar eller rör sig rytmiskt till musiken. För att inte väcka de andra som sover i samma rum, har jag tagit bort ljudet till videoklippet.

De som dansar ser verkligen ut som dårar som rör sig på konstiga sätt. De reagerar på en musik som jag inte kan uppfatta. Det är därför det ser så konstigt ut. Därför att jag inte kan uppfatta de signaler som får dem att reagera.

Så kommer jag ihåg ett uttryck jag hörde för länge sedan: "De som dansade betraktades som dårar av dem som inte hörde musiken".
Och så tänker jag att det är inte så konstigt att de som inte är kristna tycker att kristna uppför sig konstigt. Att tro på något man inte ser och att förhålla till, och reagera på en verklighet som man inte kan uppfatta. Det måste se dåraktigt ut - om man inte hör musiken.

Peter Baronowsky

Inga kommentarer: