4 sep. 2014

Fredens religion??

Förra veckan var det stora demonstrationer i Oslo som fördömde IS och de grymheter som utfördes i Islams namn. Initiativet till demonstrationen kom från de islamska moskéerna och deras medlemmar.

I demonstrationståget deltog representanter från de politiska partier som inte ville få stämpeln "islamofober" på sig. Det betyder att samtliga partier var representerade. Statsministern höll tal.

Målet med demonstrationen var att övertyga norrmännen om att Islam är fredens religion och att IS, Boko Haram med flera inte allas har med Islam att göra, även om de själva tror det.

Jag har ingen anledning att tro att de norska muslimerna inte menade vad de sa i alla tal om fredens religion. Det är bara det att alla kända nutida exempel på stater där representanter för Islam regerar  finns det inte så mycket fred kvar.

De muslimska staterna är i allmänhet totalitära diktaturer där man saknar yttrandefrihet och det mesta av övrig frihet också. I flera av de muslimska staterna är det dessutom dödsstraff som väntar den som omvänder sig till en annan religion.

Det är en sak att vara fredsälskande då man är i minoritet och inte har så mycket att säga till om, och en helt annan sak då man kommit till makten och får stätta agendan.

/PB


Inga kommentarer: