12 feb. 2015

Nöd för Guds folk - Ester 8

Kommentar till den dagliga bibelläsningen
"Ester talade på nytt till kungen. Hon föll ner för hans fötter och grät och bad att han skulle avvärja agagiten Hamans ondska och hindra den plan han hade tänkt ut mot judarna" (Est 8:3 FB)

Esters liv hade räddats. Esters farbror, Mordokai, hade också blivit räddad och upphöjd till en hög position. Men Hamans brev om att döda alla judar i landet, signerat med kungens sigill var fortfarande gällande.

Ester ber då under tårar om att Guds folk skulle räddas. Då hon bad för sitt eget liv, gjorde hon det utan tårar. Men då hennes liv är räddat och hon ber för Guds folk brister hennes hjärta och hon gråter inför kungen.

Har du nöd för Guds folk? Ber du för den kristna kyrkan? Ber du för samfundsledarna i ditt land? Ber du för de kristna som blir hånade  skolan och på arbetsplatserna? Ber du för de kristna som blir förföljda idag? Ber du för de kristna som får en familjemedlem dödad, bara för att han eller hon tror på Jesus?

Gud har omsorg och nöd för sitt folk. Hela Esters bok är ett vittnesbörd om detta. Delar du Guds nöd och omsorg för sitt folk?

1 kommentar:

07032705 sa...

Bra med alle de bønnebegær som vi blir minnet på her men hva med jødene som det virkelig handler om?
Her omtales vel den første jødeforfølgelsen?
Esters bok er høyaktuell i vår antisemittiske tid.
Guds navn er ikke nevnt i vår norske utgave men grunnteksten er annerledes.Boken er full av skjulte hemmeligheter.