14 okt. 2015

Elias mantel



David Wilkerson Januari, 2000

Andra Kungaboken kapitel 2 innehåller en av de märkligaste berättelserna i hela Gamla Testamentet. I detta kapitel skildras de övernaturliga händelser som den åldrade profeten Elia och hans tjänare Elisa fick vara med om. När vi går in i berättelsen, har Gud talat om för Elia att hans tjänst på jorden har nått sitt slut. Nu skall han ta sig över floden Jordan och gå till en bestämd plats, där en himmelsk vagn ska hämta upp honom och förflytta honom till härligheten.

Medan den gamle profeten begrundade sin sista dag på jorden, bestämde han sig för att besöka städerna Betel och Jeriko. Han erbjöd sin tjänare Elisa att gå med honom, och paret gav sig iväg på det jag betraktar som en "undervisningstur". Efter att ha besökt båda städerna, kom de fram till floden Jordans strand. Elia tog av sig sin mantel - ett brett, löst sittande plagg, eller en kåpa - och han slog på vattnet med den. På övernaturligt sätt delade sig vattnet, och de två männen gick över på torra marken. (Se 2. Kung. 2:8)

När de kom över till andra sidan vände sig Elia till sin tjänare och sa: "Bed mig om vad du vill att jag skall göra för dig, innan jag tas ifrån dig." (2. Kung. 2:9). Utan tvekan svarade den yngre mannen: "Må en dubbel arvslott av din ande komma över mig." (samma vers).

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: