25 nov. 2015

Hinder för segrande bön


David Wilkerson | November, 2000

Genom hela Bibeln får Guds folk befallningen att be oavlåtligen. Vi skall be när vi är nedstämda. Vi skall be i goda stunder och i dåliga stunder. Under alla förhållanden skall vi be - i tider av glädje och god hälsa såväl som i tider av sjukdom och depressioner, i tider av vila och framgång såväl som i tider av vemod och sorg. Oavsett vår situation eller vårt tillstånd skall vi be utan uppehåll.

Nu tror jag att varje uppriktigt kristen vill be. Men alla av oss handlar självfallet inte efter denna längtan. Även mogna kristna kan slöa till i bönelivet. När de faktiskt ägnar tid åt bön känns detta så jobbigt och ansträngande att de snabbt tappar intresset.

När jag frågar mina vänner varför de har svårt för att be brukar de flesta rycka på axlarna. Deras kärlek till Jesus är äkta, och de har en stark vilja att be. Men de förundras över att de inte är mer uthålliga i bön.


Efter mycket bön och studier av Guds ord så tror jag att Herren har kastat ett visst ljus över detta ämne för mig. Här ska jag lyfta fram fem vanliga hinder för segrande bön...

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: