23 jan. 2016

Tidig söndagsmorgon i Skudeneshavn den 24 januari

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Så var den söndag igen. Veckan har gått från extremkyla till mild vinter. Det var 20 minusgrader då vi lämnade Oslo mitt i veckan och nu på söndagsmorgonen är det ganska många plussgrader i Skudeneshavn.

Skudeneshavn ligger i södra änden på en ön Karmöy i yttersta havsbandet, nästan så långt västerut man kan komma i Norge.

Idag på förmiddagen ska vi köra upp till Koppervik, där vi ska ha förmiddagsgudstjänst på Frälsningsarmén. Efter det kör vi tillbaka till Skudenehavn för avslutningsmötet i möteskampanjen där.

Vi började förra helgen med möten fredag till söndag. Måndag och tisdag var vi hemma i Moss och hade flera vägledningssamtal med löjtnanter och kadetter. I onsdags reste vi tillbaka till Vestlandet och möten onsdag till söndag. Då vi är färdiga har vi talat i tio möten. Förutom huvudmötena har man också haft barn- och familjemöten på lördagarna och ungdomsmöten sent på fredags- och lördagskvällarna, där vi inte har medverkat.

"Fellesmøtene" (=de ekumeniska mötena) har varit välbesökta. Det har i stort varit fullsatt i Bedehuset, som är den största frikyrkolokalen i Skudeneshavn. Mottagligheten för Guds ord har varit överväldignade och  många har sökt sig fram till förbön i eftermötena.

Under våra promenader i "Gamla Skudeneshavn" såg vi spår av att Frälsningsarmén har haft ett långvarigt inflytande på bygden. Vi såg bland annat ett hus som heter Majorstua efter en frälsningsarmémajor för länge sedan. På huset kunde vi läsa skylten till vänster.

Vi har blivit väl mottagna i Skudeneshavn. Vi har fått bo i bankens representationslägenhet och fått låna bil av ägaren till den stora bilaffären i Skudeneshavn. Både bankchefen och bilhandlaren är med i någon församling i Skudenes och sjunger i den gemensamma kören.

Våra strålande värdar under Fellesmøtene är kårledarna i Skudeneshavn. De är inte helt okända i Sverige. De heter Rolf och Else Karin Stackbom.

I morgon (måndag) lämnar vi tillbaka både lägenheten och bilen och tar oss upp till flygplatsen som är gemensam för Karmöy och Haugesund för en ny intensiv vecka hemma på Jelöy i Moss. Nästa helg ska vi medverka på Livsdesing-helgen på Jelöy. Jag tror att vi blir mellan 50 och 60 deltagare. Det blir spännande. Vårt program i övrig under vårterminen finner du HÄR.

Jag önskar dig en välsignad kommande vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: