10 jan. 2016

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 10 januari

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen och den här söndagsmorgonen vaknar vi hemma efter en veckas semester.

Den gångna veckan har jag läst en fantastiskt intressant bok. Det är berättelsen om en ung muslim som växte upp i USA.
   På Credo-akademins hemsida kan man läsa om boken: "Jag sökte Allah och fann Jesus är en bok som rymmer en fängslande historia om en muslim som gör en dramatisk resa från varmt troende muslim till övertygad kristen. Den är ett stundvis hudlöst porträtt av en ung man som gör allt för att försvara sin muslimska tro och spjärna emot Guds sanning om Jesus Kristus och hans uppståndelse.
   Boken ger en unik inblick i hur det är att växa upp som muslim i västvärlden, hur många muslimer tänker och känner både kring sin egen tro och kring den emellanåt anstötliga kristna tron. Du som vill lära dig att bättre förstå och bemöta dina muslimska vänner och bekanta får här ta del av ett vittnesbörd som är långt mer värt än tusen läroböcker
."
   Det var längesedan jag blev så fänglad av en bok. Den är dessutom mycket lättläst. Jag har ett bra råd till dig. Läs den! Du kan köpa den HÄR.

Under den gångan veckan har jag börjat ett årslångt projekt. Jag lägger ut ett avsnitt varje dag under hela året. Inläggen följer bibelläsningsplanen för att på ett år läsa Nya Testamentet och Psaltaren. Kommentarerna från Nya Testamentet innehåller först en kort andakt från dagens kapitel med en tanke ett ´mannakorn´ att tugga på under dagen, Den första delen av "Ord för dagen" kan man använda som andaktsbok hela året. Vill man gräva vidare finn det även översikter, kommentarer och samtalsfrågor till dagens kapitel.

Den kommande veckan börjar vi "fellesmöter" (=ekumeniska möten) i Skudeneshavn. Mötena anordnas av Frälsningsarmén, Salem, Ebeneser och Skudenes Bedehus.

Rut och jag skall vara talare och mötesserien håller på både  den kommande veckan och nästa. Mötestiderna hittar du HÄR.

Men nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå upp till kåren i Moss för förmiddagsgudstjänst.

På eftermiddagen ska vi följa med näst yngsta barnbarnet till Julfest. Det är hennes "Dagis" som anordnar festen och den ska hållas på Reier skole där alla våra tre pojkar gick på 1980-talet, och där yngsta barnbarnets storasyster nu går i första klass.

Jag önskar dig en välsignad ny vecka. /Peter Baronowsky

Inga kommentarer: