28 feb. 2016

Tidig söndagsmorgon i Stockholm den 28 februari

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Förra söndagen vaknade vi upp i Odnes till avslutningsmötet på Bibelhelgen på Frälsningsarmén i Odnes.

Efter förmiddagsgudstjänsten förra söndagen körde vi på isiga vägar mot nordväst. Några fjällövergångar och två färjor senare kom vi sent fram till Målöy.

Målöy ligger alldeles ute i havsbandet omgivet av fjäll. Här kommer lite bilder:
 
Frälsningsarmén i Odnes


Frälsningsarmén i Målöy
Målöy
Mitt i veckan körde vi sedan tillbaka hem till Moss. Förra gången vi körde den vägen fastnade vi i en snöstorm på Strynfjället, men nu gick det bättre. Det tar ungefär tio timmar att köra bil från Målöy till Moss, men det finns inga bra alternativa sätt att resa till Målöy. Det finns en nattbuss som tar tolv timmar och det känns inte speciellt lockande.

Men nu i helgen har vi ledigt och satte oss i bilen för at köra till Stockholm. De 51 milen till Stockholm kändes som en kort dagsetapp efter allt bilåkande i veckan.

Men nu är vi alltså i Stockholm. Den stad vi växte upp i och den stad som trots allt käns som hemma. Vi är dessutom fortfarande medlemmar på Templet i Stockholm, även om vi inte har varit där på några år. Men en vacker dag kanske? Vem vet?
Stockholms stadhus. Bild från Stockholms stads offcella hemsida
Vad vi gör i Stockholm? Vi hälsar på yngste sonen och hans familj, som vi träffar allför sällan. Snart sätter vi oss i bilen på väg hem mot Moss.

Men nu är det snart en ny vecka som gäller. Jag önskar dig en välsignad ny vecka! Nästa vecka räknar jag med att skriva "Söndagsmorgon" från Mo i Rana, 103 mil norr om hemmet i Moss.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: