3 apr. 2016

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 3 april

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen och våren är på väg, även om den inte slagit igenom på riktigt ännu.

Den gångna veckan har gett anledning till en del tillbakablickar. Två viktiga bemärkelsedagar har aktualiserats.

Den första, och största, är att vår bröllopsdag inföll under veckan. Bröllopskortet kan ha bleknat och blivit mattare i färgerna, men relationen är fortfarande stark och levande.

Det var 1969 det hände. I Borgs kyrka i Norrköping. Orsaken till att bröllopet var i Norrköping var att Ruts föräldrar då hade ansvaret för Frälsningsarméns Hotell i Norrköping. Dessutom var det strategiskt placerat med tanke på att min släkt kommer från Tranås, och Norrköping ligger halvvägs mellan Tranås och Stockholm. Det var Ruts pappa, Harry, som vigde oss. Och det gjorde han ju bra eftersom de två som han band samman framför altaret fortfarande är sammanbundna. Dessutom var min mammas släktnamn Borg så det var ännu ett skäl, även om vi kanske inte tänkte på det då.

Om någon undrar varför jag bär solglasögon på bilden, så är det inte för att ville dölja min identitet. Jag hade sådana glasögon som blev mörkare i solljus, och jag vet inte om det var alla blixtarna från kamrorna som gjorde dem så mörka, för så ser de ut på alla våra bröllopskort.

Den andra bemärkelsedagen som passerade under veckan, och som inte alls har samma dignitet som den första, är att vår hemsida, rupeba.se, fyllde åtta år. Vi förstod då mer och mer att de värderingar folk har idag skapas inte så mycket från predikstolen, utan den mesta opinionsbildningen skapas på nätet. Vi kände då en kallelse att finnas med på nätet som en röst för en tydlig evangelikal kristendom. Rut började då skriva en andakt varje dag, som senare blev en bok som översattes till engelska och norska, och jag skrev inlägg efter inlägg. Hemsidan har hållit mig sysselsatt varje natt/tidig morgon sedan dess i nästan 3.000 dagar (eller nätter). rupeba.se har sedan dess blivit en av de mest besökta kristna sajterna i Sverige. Du kan kolla hur vi ligger an idag på Jesussajten där det finns 100 kristna sajter.

rupebas födelsedag firade vi med en hel del extra inslag på hemsidan. Du kan läsa om det HÄR.

Just nu håller vi en bibelhelg på kåren i Tönsberg. Den började igår med bibelstudier och avslutas idag med gudstjänst klockan 11. Hinner du dit? Här kommer inbjudan till helgen från FA Tönsbergs hemsida:
För att åka till Tönsberg åker vi med bilfärjan som går över Oslofjorden mellan Moss och Horten och sedan är det en halvtimmes körande med bil söderut till Tönsberg. Det är skönt med en helg där man hinner hem och får sova i egen säng.

Sedan är det inte länge igen innan vi börjar en ny vecka och jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.

/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: