24 aug. 2017

Betydelsen av goda ordningar

- Olof Edsingers blogg -

I den kristna traditionen finns en djupt förankrad tanke om ordningar som något gott, och att detta är sant både i samhället i stort och i vårt andliga liv. Till stor del är det genom dessa som vi kan bevara sådant som är av betydelse både för oss själva och för den gemenskap vi tillhör – sådant som vi behöver rutiner kring för att inte börja kompromissa med. Så här när höstterminen drar igång kan vi därför också ha anledning att återuppta några av följande traditioner, i den händelse de skulle ha fallit i glömska under sommarledigheten:
  • Läs ett kapitel i Bibeln varje morgon eller kväll. En enkel rutin som håller vår relation till Guds ord levande.
  • Be bordsbön. Ett enkelt sätt att påminna oss om att Gud är alla goda gåvors givare.
  • Gå i kyrkan varje söndag. Ett enkelt sätt att utsätta oss för Guds tilltal genom andra människor, samtidigt som vi påminner oss om att tron inte är tänkt att vara ett soloprojekt.
  • Gå med i en hemgrupp som träffas varje eller varannan vecka. Ett av de bästa sätten att låta tron materialiseras i vår egen vardag.
  • Följ någon av tidegärdens böner, eller annan ordning för regelbunden bön. Ett enkelt sätt att andas ett bönespråk som har visat sig slitstarkt för mängder av generationer före oss.
  • Ta fasta på kyrkoårets högtider (jul, fastetid, påsk, pingst …). Ett bra sätt att låta huvudpunkterna i Guds frälsningsplan få bli ett tilltal också in i våra liv.
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: