10 sep. 2017

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 10 september

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

(Bilden från Wikipedia) Så var det söndagsmorgon efter en vecka med uppackande av flyttkartonger och goda försök att komma i ordning i den nya bostaden.

Ett Stockholmsbesök har vi också hunnit med under veckan med ett sammanträde på Frälsningsarméns högkvarter och en tur till Sundsgården där vi fortfarande har en hel del saker som vi lämnade kvar inför flytten till Norge för fyra år sedan.

I helgen har vi besök av äldste sonen med två av sina barn. Hans tredje barn som studerar på Högskolan i Eskilstuna kommer hit idag. Den yngste sonen med två barn kom även han hem till oss under lördagen, så vi har en fantastisk underbar och intensiv helg. Dessutom fick vi under lördagen besök av två gamla vänner från Västerås. Ja de är verkligen både gamla och vänner. I alla fall är den ena både gammal och vän. Den andra är bara vän.

På tal om äldste sonens två söner är det tusentals människor som sett dem på bild. De är omslagspojkar på en inte helt okänd andaktsbok. Men den bilden är några år gammal. Idag är den yngste och minste av de två pojkarna på bilden, ett muskelberg på 1,92 meter. Så det har hänt en del under åren.

På tal om böcker så räknar jag med att få lite mer tid för bokskrivande den närmaste tiden. Jag har en väldigt lång lista med namn som får ett mejl av mig varje morgon under 2017 och 2018. Vi läser tillsammans Gamla Testamentet på två år, ett kapitel om dagen. Miniandakterna från den bibelläsningen publicerar jag efter hand. De två första delarna av GT-boken är färdiga och jag räknar med att det blir totalt sex delar (A5-pärmar) då vi har blivit färdiga. Du kan läsa mer om GT-boken HÄR.

Vill du också vara med i vår bibelläsning? Du behöver bara skicka ett mejl till info@rupeba.se och skriva UTMANINGEN, så blir du med på utsändningslistan från och med dagen efter jag fått ditt mejl.

Psaltaren i Bibeln ingår inte i vår bibelläsningsplan för GT. Psaltaren ingår i stället i vår bibelläsningsplan "Nya Testamentet och Psaltaren på ett år". Men jag kommer ända att ge ut Psaltaren som en separat bok i serien GT-boken. Det blir GT-boken del 3. Jag räknar med att få den tryckt i slutet av november. Den kommer att heta "Psalmboken" och innehåller en miniandakt från var och en av de 150 psalmerna i Bibeln. Det blir en utmärkt julklapp som du kan köpa till någon som du vill ge något till som inte bara varar under julhelgen, utan följer med in i nästa år. Så nu får du ett bekymmer mindre att tänka på under julen. Den kommer att kosta 160 kronor och du kan beställa den redan nu om du vill.

Under vårterminen planerar jag att skriva en bok som många har efterfrågat och som jag längtat länge efter att få tid att skriva. Men den berättar jag mer om nästa söndag.

Till dess önskar jag dig en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: